A PROPOS | ABOUT 

THE VEGAN FOODIE PROJECT | École Culinaire Végétale | Alternative Plant Based Culinary School

40 Rue Boecklin, 67000 STRASBOURG, FRANCE 

 

Bonjour!

Je m’appelle Muriel Schiffmann… Je suis passionnée par la cuisine, la pâtisserie, la boulangerie et surtout les bons moments partagés dans la cuisine et autour d’une table avec des amis de toujours ou de nouvelles rencontres… 

Mon parcours n’est pas traditionnel, j’ai eu la chance de me former auprès d’excellents chefs français et étrangers mais très vite j’ai du adapter ce que j’apprenais à une cuisine qui était plus proche des valeurs auxquelles je tiens. J’ai d’abord cuisiné végétarien et relevé le défi d’ouvrir une boulangerie à Playa del Carmen au Mexique, Basic Foodie, qui propose également une petite restauration et des cours de cuisine, boulangerie et pâtisserie entièrement végétariens. 

Peu à peu j’ai eu à cœur de cuisiner et développer des recettes exclusivement végétales afin de diminuer encore plus l’impact de l’être humain sur les animaux et la planète et nous sommes vite devenus fournisseurs de plusieurs restaurants de la région. 

Je puise beaucoup d’inspiration, d’ingrédients et de techniques dans les cuisines du monde si bien que loin d’être limitante je trouve cette cuisine végétale extrêmement inspirante et variée! 

J’habite maintenant à Strasbourg et j’ai choisi de me focaliser essentiellement sur les cours car j’aime transmettre le plaisir de cuisiner et j’adooooore ces moments partagés aux fourneaux avec d’autres foodies passionnés… 

A bientôt! 

 

| Hello! My name is Muriel Schiffmann… I am passionate about cooking and baking and I enjoy so much sharing good moments in the kitchen and around a table with lifelong or new friends…

My background is not traditional, I was privileged to train with excellent French and international chefs but very quickly I had to adapt what I was learning to a cuisine that was closer to the values I cherish. I started to cook only vegetarian meals and took up the challenge of opening a vegetarian bakery in Playa del Carmen, Mexico, Basic Foodie. We were also offering breakfast and casual lunches and in the afternoons, when the kitchen was available, I was teaching vegetarian baking and cooking classes.  

Gradually I was committed to cooking and developing exclusively vegan recipes in order to further reduce the impact of human beings on animals and the planet and we quickly became suppliers of several restaurants in the region.

I get a lot of inspiration, ingredients and techniques from cuisines of all around the world.   Far from being limitative, I find vegan cuisine extremely inspiring and diverse!

I now live in Strasbourg, France, and I have chosen to focus mainly on classes because I really enjoy sharing the pleasure of cooking and I love these moments shared in the kitchen with other passionate foodies…

A bientôt! 

CELEBRATIONS, FIESTAS, PRIVATISATIONS, GROUPS ARE ALWAYS EASY...

 

Transformez vos événements d’entreprise ou privés en une expérience mémorable grâce à nos ateliers de cuisine ! Situé au cœur de Strasbourg, notre espace culinaire accueille vos équipes ou vos proches pour des moments conviviaux et gourmands autour d’une cuisine savoureuse, inspirante et respectueuse de l’environnement.

| Transform your corporate or private events into a memorable experience with our cooking workshops! Located in the heart of Strasbourg, our culinary space welcomes your teams or loved ones for convivial and gourmet moments around delicious, inspiring, and environmentally friendly cuisine.

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Trois façons de découvrir la cuisine végétale | Three ways to discover plant based cuisine

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NOS ATELIERS | OUR WORKSHOPS

Participez Ă  nos ateliers Ă  Strasbourg | Take our plant based workshops at our school in Strasbourg France

 

Voir les ateliers | View workshops

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LE COURS DE CUISINE ET PATISSERIE VEGETALE | THE PLANT BASED CUISINE & PASTRY COURSE


Venez à Strasbourg prendre notre cours de Cuisine et Pâtisserie Végétale | Come to Strasbourg and take our Plant Based Cuisine & Pastry Course 

 

Voir le cours | Take a look at the course

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Cuisine Végétale Gourmande | Foodie Plant-Based Cooking

Boulangerie Rustique Bio et au Levain | Rustic Organic & Sourdough Bread Making

Pâtisserie Végétale Fine | Refined Plant-Based Pastry & Desserts

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“I had a great time learning recipes from international cuisine in a friendly atmosphere and with a knowledgeable and encouraging teacher!.”  -- DAVID...

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“I had the chance to participate in a culinary workshop organized by The Vegan Foodie Project, hosted by Muriel and her partner, and it was an incredible experience!...” -- IMENE

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“Highly recommended! I have done two workshops at this school and I would repeat a million more times...” -- BLANCA

CUISINE

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“I had a great time learning recipes from international cuisine in a friendly atmosphere and with a knowledgeable and encouraging teacher!.” -- DAVID...

BOULANGERIE

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“I had the chance to participate in a culinary workshop organized by The Vegan Foodie Project, hosted by Muriel and her partner, and it was an incredible experience!...” -- IMENE

PATISSERIE

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“Highly recommended! I have done two workshops at this school and I would repeat a million more times...” -- BLANCA

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The Vegan Foodie Project

Ecole de Cuisine Végétale | Plant Based Culinary School 

40 Rue Boecklin, 67000 Strasbourg FRANCE | www.theveganfoodieproject.fr  | [email protected] 

tel. +33 (0)6 52 78 59 42 

Société THE VEGAN FOODIE PROJECT SARL au capital de 5 000€, immatriculée sous le numéro SIREN  928683846 au RCS de STRASBOURG, dont le siège social est sis à 40 rue boecklin 67000 strasbourg , N° TVA : FR 90928683846